Beste donateurs en andere spellenliefhebbers,

In navolging van vele andere andere afgelastingen, is Phoenix ook overgegaan tot het afgelasten van alle activiteiten zolang de landelijke maatregelen nog duren.

De locaties die we gebruiken zijn namelijk ook gesloten. 

Wij houden jullie  op de hoogte wanneer we weer starten.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Spelgroep Phoenix.

Op zaterdag 14 september jl. heeft Phoenix het Lustrumfeest gehouden. Deze speldag stond behalve in het teken van spellen ook in het teken van een feest met veel verschillende activiteiten. 
 
Zo begon het 's ochtends vroeg als eerste al meteen met de opening van de tweedehandsmarkt. De medewerkers werden overdonderd door de hoeveelheid spellen die te koop werden aangeboden, uiteindelijk was de marktkraam ruim 3x zo groot als ingecalculeerd.
 
Ook meteen 's ochtends kwamen alle deelnemers voor Wingspan binnen. Het NK zou meteen om 10.30 van start gaan. Met 22 deelnemers was dit wel een succes, er werd fanatiek gespeeld en de spanning steeg als de dag vorderde.
 
Gedurende de dag konden er ook gewoon spellen worden gespeeld. In de pauze van het NK, halverwege de dag, was er een veiling. Veilingmeester Paul deed het voor het eerst en heeft uitstekend zijn best gedaan, er zijn daar een hoop spellen verkocht. Sommige niet verkochte spellen hebben uiteindelijk toch via de marktkraam een nieuwe eigenaar kunnen vinden.
 
Later weer om 18.00 uur was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking van het NK en aansluitend een loterij, waar veel mensen een spelletje konden winnen.
 
Ten slotte was er om 19.30 uur een Pubquiz. 8 teams streden hier om de prijzen. Het was een erg geslaagde avond, de strijd ging aardig gelijk op maar uiteindelijk was er een overduidelijke winnende groep. Gefeliciteerd Bart, Jeroen en Olav. Ook gefeliciteerd met de 2e prijs aan Paul, Gerda en Michal.
 
Terwijl de vrijwilligers de grote zaal aan het opruimen waren, werden er ondertussen in de kleine zaal nog steeds spellen gespeeld tot 23.00 uur.
 
Het was een zeer geslaagde feestdag, we hebben veel gelachen. Het bestuur dankt iedereen voor zijn medewerking aan het slagen van deze dag.
 
Uiteraard ook hartelijk dank aan de sponsors 999 Games, The Game Master, Quined en White Golbin Games voor de spellen en uiteraard bedanken we KC de Regenboog voor het verhuren van de zaal en hun barpersoneel dat de hele dag aanwezig was.

Spelgroep Phoenix is een club voor liefhebbers van bordspellen. We spelen elke dinsdagavond in Capelle aan den IJssel (vlakbij Rotterdam) en elke woensdagavond in Leiden. Kijk in onze Agenda voor meer details.
We huren de spellocaties en daarom vragen we om een kleine bijdrage van onze deelnemers. Je kunt je eigen spellen meebrengen of aanschuiven bij een spel dat uit onze eigen spelcollectie komt of dat is meegebracht door iemand anders. Spellen als Monopoly, Risk en Scrabble zul je bij ons niet gauw tegenkomen. We zijn een stichting met een open karakter en leggen nieuwe spelers graag spellen uit. Dus laat dat je niet weerhouden. We spelen een breed scala aan spellen. Van eenvoudige kaartspellen tot epische beschaving-opbouw-spellen, kortom voor elk wat wils. Lees ook de FAQ voor nieuwkomers voor meer info.

Benieuwd welke spellen we onlangs hebben gespeeld? Onderstaand zie je de laatst gespeelde spellen. Als je op het plaatje klikt krijg te zien welke spellen de afgelopen 30 dagen op tafel zijn geweest.

Links Capelle (Phoenix010)  en rechts Leiden (Phoenix071):

 

Verder is er in beide spelkringen een uitgebreide collectie spellen voorhanden. Benieuwd wat Phoenix allemaal in de collectie heeft? Een kleine selectie zie je hier onder. Als je op de plaatjes klikt krijg je een lijst met de volledige collectie te zien.

Links Capelle (Phoenix010)  en rechts Leiden (Phoenix071):

 

 

11.png