emo Ontknoping spelladder: het duel voor de 2e plaats

More
5 years 3 months ago #1

Hierbij dan eindelijk de ontknoping van de spelladder van het voorjaar. Na maandan uitstel :oops: . Evert-Jan eindigde op de eerste plaats en Johannes en ik gedeeld op de tweede. Dus de Ladder-commissie had besloten dat wij met een spel uit de Gipf-serie zouden duelen voor wie tweede en wie derde werd.

Nu, het duel is dan eindelijk, naar maanden van uitstel en uitstel ( :whistle: ), afgelopen woensdag gespeeld. Johannes en ik hadden al enige tijd geleden besloten dat we Dvonn zouden spelen. Dit omdat wij allebei weinig of geen ervaring hadden met dit spel en het dus eerlijker te maken. We wisten het duel elke keer weer uit te stellen (ja, maar dit spel is leuker, ik wil dat nog spelen... het is bekend... :P ). Maar afgelopen woensdag waren we nog maar met zijn tweeen over en de overige aanwezigen hebben er toen even voor gezorgd dat we het niet nog langer uitstelden. Toch jammer, ik hoopte het toch nog te rekken tot 2014 :evil: ;) .

Na een uitleg van Paul ging het duel dan toch van start. Ik speelde wit en mocht beginnen. Maar ik maakte direct in het begin al een paar slechte beslissingen. Johannes pikte het spel snel op, terwijl ik het gewoon niet zag. Het was me al snel duidelijk dat ik ging verliezen :( Dvonn is dus duidelijk niet mijn spel. Maar goed, toch niet opgeven tot de laatste steen. Toen ik geen stenen meer kon zetten en Johannes nog wel, speelde hij de toren met de rode steen erin ook nog weg, zodat ik geen punt meer overhad. De punten van Johannes hebben we maar niet meer geteld ;) . In ieder geval heeft Johannes overtuigend gewonnen.

Johannes, gefeliciteerd met de tweede plaats op de Spelladder! :kiss: Verdiend gewonnen! Enne, die medaille is toch niet ingepakt, dus ik zal hem de komende spelavond wel meenemen.

Last Edit: 5 years 3 months ago by Saskia.

Please Inloggen or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.311 seconds
2.png