emo Strategen van Catan

More
4 years 2 weeks ago #1

Wellicht een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeautje. Van bordspel naar Boardroom, het boek: Strategen van Catan (link) .

Je zou je bijna afvragen waarom wij met z'n allen nog niet in de Boardroom zitten. Misschien gebrek aan winnaarsmentaliteit?

Het boek is vorige week uitgekomen. Ik was niet van plan het boek te bestellen, maar als iemand het gelezen heeft (of gaat lezen), laat dan hieronder weten wat je er van vond.

Please Inloggen or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 weeks ago #2

Het klopt wel dat dezelfde metaliteit die bij bordspellen toepasbaar zijn op high level, ook op andere plekken toepasbaar is. Uiteindelijk komt het er op neer dat jij als persoon doelen hebt, net als alle andere betrokken personen. En de kunst is om deze doelen te herkennen, en te zien wat daarmee te doen is.
Zijn er synergie├źn tussen verschillende doelen? Dat betekent dat samenwerken meer voor de betrokken partijen zal opleveren dan wanneer ze hetzelfde werk op zichzelf uit gaan voeren.
Zijn er conflicterende doelen? Hoe kan je het beste hierin navigeren is dan de uitdaging. Misschien dat je een actie kan ondernemen waarbij de concurrentie z'n opties gelimiteerd worden zonder dat het jou zelf van je doel doet afwijken nog dat het weinig energie of grondstoffen kost. Of kan dat betekenen dat je jouw tempo omhoog moet zetten waar mogelijk de tragere stragie uitgestippeld door de andere niet tegen opgewassen is (te traag tegen verandering bijvoorbeeld). De klassieke Beatdown/Rushdown vs Control identificatie bijvoorbeeld, die je binnen Magic the Gathering vaak hoort vallen.

Ben wel benieuwd wat het boek behandeld en over mijn bovenstaande vermoeden ook klopt.

Please Inloggen or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 weeks ago #3

Een begeleidend interview met de auteurs.
www.eenvandaag.nl/binnenland/55414/spels...egie_op_de_werkvloer

Please Inloggen or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.151 seconds
17.png